Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 6 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Využitelnost výpalků z výroby ethanolu
Audy, Dan ; Večeř, Marek (oponent) ; Leštinský, Pavel (vedoucí práce)
Tato práce řeší využitelnost výpalků z výroby ethanolu. Pro zpracování na materiál DDGS pak řeší i materiálovou a energetickou bilanci tohoto procesu. Tato materiálová a energetická bilance byla počítána pro 7070 kg výpalků za hodinu. Výsledné energetické požadavky procesu byly vztaženy na množství výpalků vyprodukovaných pro získání 1 m3 ethanolu. Výsledky této práce umožňují nahlédnout do problematiky zpracování lihovarských výpalků a díky přepočtu na 1 m3 ethanolu i možnost rychlého přepočtu přibližných energetických nároků pro provozy jiných kapacit.
Propagace soukromé lokální značky za třetí republiky: případová studie lihovaru Rudolfa Poborského
Rieger, Matyáš ; Klimeš, David (vedoucí práce) ; Halada, Jan (oponent)
Propagace soukromé lokální značky za třetí republiky: případová studie lihovaru Rudolfa Poborského Abstrakt Tato bakalářská práce měla za cíl zkoumat, jak se na komunikaci firem projevoval nástup komunistické moci, která sice zprvu deklarovala existenci menších podniků, ale později docházelo k jejich likvidaci. Analýza komunikace značek vystihuje témata dané doby a v takto lokálním měřítku také postoje podnikatelů. Případová studie rodinného lihovaru přibližuje situaci velmi lidským způsobem a ukazuje osobní příběhy majitelů, spíše než hlubší výzkum politické situace. Práce se snaží ukázat, jakým způsobem postoj majitele přispívá ke komunikaci se zákazníky, a v jaké situaci se podniky za třetí republiky nacházely. V tomto případě zobecňuji závěry z případové studie ukázkou několika podniků ze stejného oboru. Výzkum jsem prováděl především z materiálů v rodinném archivu, kde se nachází velmi reprezentativní vzorek firemní komunikace doplněné o osobní korespondenci majitele. V historických částech jsem čerpal z knihy Karla Kaplana - Proměny české společnosti 1948-1960 a k výzkumu ekonomické situace dané doby jsem použil publikaci Jakuba Rákosníka - Kapitalismus na kolenou. Výzkum ukázal, že podnikatelé uměli své postoje do komunikace obratně zapojit. Jednotlivé prvky reklamy ostře kolidovaly s deklarovanými...
Technické řešení a provozně ekonomické parametry pěstitelských pálenic.
Smetanová, Veronika ; Jehlička, Tomáš (vedoucí práce) ; Smejtková, Andrea (oponent)
Tato práce řeší historii pěstitelského pálení, zpracování ovoce a také jeho destilaci. Dále řeší výběr nejvhodnějšího výrobce strojního zařízení pro pěstitelské pálenice a popis jednoho konkrétního provozu. Pro zpracování práce byly informace čerpány z odborné literatury a hlavně z konzultací s provozovatelem pěstitelské pálenice. Výsledkem této práce je výběr nejvhodnějšího výrobce zařízení pro konkrétní provoz. Pro výběr byla použita bodová metoda, která ukázala, že dle vybraných parametrů je nejlepší firma J. Hradecký Pacov.
Využitelnost výpalků z výroby ethanolu
Audy, Dan ; Večeř, Marek (oponent) ; Leštinský, Pavel (vedoucí práce)
Tato práce řeší využitelnost výpalků z výroby ethanolu. Pro zpracování na materiál DDGS pak řeší i materiálovou a energetickou bilanci tohoto procesu. Tato materiálová a energetická bilance byla počítána pro 7070 kg výpalků za hodinu. Výsledné energetické požadavky procesu byly vztaženy na množství výpalků vyprodukovaných pro získání 1 m3 ethanolu. Výsledky této práce umožňují nahlédnout do problematiky zpracování lihovarských výpalků a díky přepočtu na 1 m3 ethanolu i možnost rychlého přepočtu přibližných energetických nároků pro provozy jiných kapacit.
Finanční analýza podniku BIOFERM - lihovar Kolín, a.s.
Janata, Tomáš ; Boukal, Petr (vedoucí práce) ; Klečka, Jiří (oponent)
Práce je finanční analýzou podniku BIOFERM - lihovar Kolín, a.s. Popisuje vývoj podniku v časovém úseku 2001-2005. Využitím horizontální a vertikální analýzy výkazů, poměrových ukazatelů hodnotí finanční situaci. Jako zdroje dat autorovi posloužily především výroční zprávy za dané období.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.